subota, 15. siječnja 2022.

Preminuo fra Leonardo Hrkać, 1936.-2022.

 


U četvrtak, 13. siječnja 2022. godine u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u 86. godini preminuo je fra Leonardo Hrkać.

Do dolaska u Crnač bio je na župama u Konjicu, Tomislavgradu, Seonici, Posuškom Gradcu i Posušju. U župu Presvetog Srca Isusova u Crnču fra Leonardo je došao 1988. godine. 

U zajedništvu sa župljanima, među kojima je bio omiljen učinjeno je puno na duhovnom i kulturnom (nematerijalnom i materijalnom) području, na čemu su mu župljani zahvalni i što će ih trajno podsjećati na njega, kao što je adaptiranje crkve, župnog ureda i kapele, uređenje misišta na Bandurici, izgradnje kapele kod vrela u Dobrnju, zatim kapele u groblju na Razboju, mrtvačnica u Vuletića groblju i na Vardi, ugradnja i elektrifikacija zvona u Vuletića groblju i na Vardi, izgradnja spomenika poginulim u dva svjetska rata i Domovinskom ratu, vodovod, osnivanje kulturno umjetničkog društva, kao i puno drugog.  

Župljani Crnča oprostili su od njega u crkvi Presvetog Srca Isusova u Crnču u subotu, 15. siječnja 2021. godine od 11 do 13 sati, kada je se slavila sveta misa zadužnica a nakon toga sprovodni obredi i ukop bili su na groblju Mekovac u Širokom Brijegu.


Nema komentara:

Objavi komentar