srijeda, 17. prosinca 2014.

Izlivača

Do sada je na ovom blogu pisano o slijedećim tradicijskim jelima crnčana i to: puri i cicvari. U nastavku, bit će riječi o još jednom tradicisjkom jelu crnčana pod nazivom: IZLIVAČA. Ona se može uspoređivati s pizzama, a rado su je svi jeli, a i danas uživaju oni koji ju pripreme ili je naruče. 
Sastojci za izlivaču su: voda, brašno, krumpir i sol.
Ona se priprema na slijedeći način: u drvenu posudu ulije se voda u koju se doda brašno po potrebi, a tako i soli, pa se to dobro izmiješa do ujedinjenja. Treba paziti da smjesa nije gusta. U takvu smjesu doda se očišćeni i isjeckani na manje kockice krumpir ili sir, pa se nastavi miješati, također do ujedinjenja. Takva smjesa se razlije na podmazanu tepsiju i stavlja se peći na ognjište pod sačom ili u dobro zagrijanu pećnicu. Vrijeme pečenja nije ograničeno, već se peče onoliko koliko je potrebno za ispeći pogaču ili kruh. Poslužuje se topla, kao samostalno jelo, a može se poslužiti kao izvrstan prilog drugim jelima. Uslast.

Nema komentara:

Objavi komentar